• 1401/09/16 - 08:18
  • - تعداد بازدید کنندگان: 178
  • زمان مطالعه: 1 دقیقه
حمایـت اجتمـاعی، به طور ویژه چه منافعی را برای افراد جامعه فراهم می¬آورد؟

حمایت اجتماعی احساس، ادراک و واقعیتی است که شخصی، مورد مراقبت و حمایت قرار می‌گیرد و می‌تواند روی کمک دیگران حساب کند که در نهایت منجر به یک چشم انداز مثبت و خوشبینانه می¬گردد که در مقابله با با بحران-های زندگی، سرمایه روانی و اجتماعی افراد را تقویت می¬کند.

8481.mp3 حمایـت اجتمـاعی، به طور ویژه چه منافعی را برای افراد جامعه فراهم می¬آورد؟

حمایـت اجتمـاعی، به طور ویژه چه منافعی را برای افراد جامعه فراهم می­آورد؟

حمایت اجتماعی احساس، ادراک و واقعیتی است که شخصی، مورد مراقبت و حمایت قرار می‌گیرد؛ یعنی می‌تواند روی کمک دیگران حساب کند و مهم‌تر از همه این که فرد بخشی از شبکه حمایت‌ کننده اجتماعی محسوب می‌شود.

برخورداری از حمایت اجتماعی برای سلامتی مفید است. حمایت اجتماعی، صرف­نظر از این که فرد تحت تاثیر استرس و فشارهای روانی باشد یا نه، باعث می­شود فرد از تجارب منفی زندگی پرهیز کند و این امر، اثرات سودمندی بر سلامتی دارد. برای مثال، افرادی که دارای سطوح بالاتری از حمایت اجتماعی هستند، ممکن است احساس تعلق و عزت نفس آن ها، بالاتر از کسانی باشد که دارای چنین مزیتی نیستند. این وضعیت، منجر به یک چشم انداز مثبت و خوشبینانه می­گردد که می تواند صرف نظر از میزان استرس تجربه شده توسط افراد، برای سلامتی آن ها سودمند باشد.

انواع حمایت اجتماعی

• حمایت عاطفی: حمایت‌هایی که افراد انجام می‌دهند تا فرد دیگر احساس کند که به او توجه شده است و مورد حمایت قرار گرفته است. این شکل از حمایت شامل همدلی، نشان دادن نگرانی برای فرد مورد نظر، محبت، پذیرش و اعتماد، صمیمیت، تشویق کردن و توجه می‌شود. حمایت عاطفی به معنی در دسترس داشـتن فـردی برای تکیه کردن و اعتماد داشتن به وی، به هنگام فشار و تنش می­باشد.
  • حمایت فیزیکی‌ابزاری: این نوع حمایت، کمک‌های مالی و کالاهای مادی یا ارائه خدمات است. با کمک مالی به فردی که نیاز به حمایت دارد.
  • حمایت اطلاعاتی: حمایت اطلاعاتی ارائه مشاوره، راهنمایی، پیشنهادات، و یا اطلاعات مفید برای کسی است که درخواست چنین کمک‌هایی از ما کرده است. این نوع از اطلاعات به دیگران کمک می‌کند تا بتوانند
  • مشکل­شان را حل کنند.
  • حمایت همبسته: نوعی از حمایت اجتماعی است که به فرد احساس تعلق اجتماعی می‌دهد. این نوع را می‌توان به عنوان حضور همراهان برای شرکت در فعالیت‌های اجتماعی مشترک مشاهده کرد.

منبع

سارافینو، ادوارد پ. روانشناسی سلامت، انتشارات رشد، 1398.

تهیه کننده: دکتر صدیقه سعلبی فرد، سرپرست اداره سازمان های مردم نهاد و موسسات خیریه

• گروه اخبار : مطالب آموزشی
: